Dojrzały balet

Nie masz co ze sobą zrobić? Jesteś na emeryturze a energia cię rozpiera? Jesteś po 50? Spróbuj czegoś nowego. Stwórz swoją grupę baletową, tak jak to zrobiły Czeszki z miejscowości Horni Lhota.

W Czechach triumfy świecą „Mażoretki z Horni Lhota”, małej miejscowości koło Ostrawy. Od dwóch lat puszyste babcie wdziewają lekkie tiulowe tutu i wywijają po scenie w rytmach francuskiego kankana czy „Jeziora Łabędziego”. I co więcej, tamtejsza publiczność je uwielbia. Najmłodsza z uczestniczek ma 57 lat, a najstarsza 72.

Same bawią się świetnie i rozśmieszają widzów. Dają do trzech spektakli na tydzień. Panie podróżują ze swoim repertuarem po całym kraju, a bilety rozchodza się jak świeże bułeczki. Jednak dla pensjonariuszy domów opieki występują za darmo.

Tylko patrzeć jak usłyszymy o mazurku w wykonaniu polskiej „Wesołej grupy z Jezioran”. Czemu nie? Doskonały pomysł na ruch i świetną zabawę! Zachęcamy! To dopiero dobry pomysł na emeryturę!

taką formę aktywności poleca kenya (źródło Dziennik oraz wiadomosci.wp.pl)