Dojrzałe kino Pod Baranami

DOJRZAŁE KINO to okazja dla Seniorów do spotkania ze starannie wyselekcjonowanym filmem.

Będzie to także okazja do wysłuchania zawsze interesującej prelekcji pani redaktor Marii Malatyńskiej oraz dyskusji, do której gorąco zachęcamy. Spotkania okraszone są słodką przekąską, kawą i herbatą.

W letniej rewelacji kin na całym świecie - komedii O północy w Paryżu, której uroczysta premiera uświetniła otwarcie tegorocznego festiwalu w Cannes, śledzimy losy niedawno zaręczonej pary. Inez (Rachel McAdams) i Gil (Owen Wilson) przybywają do światowej stolicy romansu, planując ślub. Jednak wierność zakochanych zostanie wystawiona na ciężką próbę, gdy na ich drodze pojawią się wyrafinowany znawca sztuki Paul (Michael Sheen) oraz tajemnicza i zmysłowa muza Adriana (Marion Cotillard), a po czarujących zakątkach Paryża zacznie oprowadzać ich sama Carla Bruni! W gwiazdorskiej obsadzie magicznej komedii Woody’ego Allena znajdziemy także laureatów Oscara Adriena Brody oraz Kathy Bates w rolach miłosnych doradców Gila.

7 września 2011, godz. 11.00
Bilet na seans: tylko 11 zł.

KINO POD BARANAMI
Rynek Główny 27, Kraków
www.kinopodbaranami.pl

Partnerzy medialni cyklu DOJRZAŁE KINO:

portal kobieta50plus.pl,

starszaki plus.pl.