Wiosna - odsłoń zdrową, lśniącą skórę

Okres zimy to ciężki czas dla naszej skóry. Zmiany temperatury, ogrzewane sztucznie pomieszczenia, ciężka, uboga w witaminy i minerały dieta – to czynniki, które determinują ociężałość procesów regeneracyjnych.

Większość z nas chciałaby „powitać” wiosnę z promienną cerą, której koloryt i struktura są równe, dając wrażenie młodości, sprężystości i dobrego stanu zdrowia.

Krakowski Instytut Medycyny Estetycznej Face and Body, opierając się na latach doświadczeń

w odkrywaniu i zatrzymywaniu piękna naszych twarzy, proponuje kompletny program odnowy skóry GLOBAL BEAUTY.

Program ten obejmuje:

- zabiegi rozjaśniające przebarwienia i wyrównujące strukturę skóry (COSMELAN, RETICES CT i inne peelingi),

- zabiegi dające skórze energię do samoregeneracji – BEATY LIHGT z użyciem promieniowania podczerwonego,

- zabiegi mezoterapii z użyciem KWASU HIALURONOWEGO, które trwale i bardzo skutecznie zwiększają nawilżenie głębszych partii skóry czyniąc ją gładką i napiętą i pozbawioną drobnych zmarszczek.

Wspomniana terapia COSMELAN pozostaje w symbiozie z osiągnięciami medycyny. Jest to kompleksowy program regeneracyjny, który jednocześnie likwiduje przebarwienia, rozszerzone pory, niedoskonałości skórne w postaci drobnych blizn potradzikowych i wygładza drobne zmarszczki. Program terapii COSMELAN jest indywidualnie dopasowany do potrzeb pacjenta i fototypu jego skóry. Głównym wskazaniem jest eliminacja plam o podłożu hormonalnym i pozapalnym. Zabieg wspomagany jest naświetlaniem specjalnym rodzajem promieniowania, dzięki któremu komórki skóry mają energię potrzebną do pobudzenia procesów gojenia i regeneracji.

Ostatnim etapem GLOBAL BEAUTY  są zabiegi delikatnej mezoterapii z użyciem najdoskonalszych preparatów zawierających kwas hialuronowy – substancję silnie nawilżającą i wypełniającą zmarszczki.

Program Global Beauty to odpowiedz  na potrzeby wszystkich kobiet chcących zapewnić swojej skórze po zimie komfort i świetlistą, wiosenną świeżość.

www.medyczne-fbi.pl